Digitaal prikbord

Ervaren consultant (Nederland - Suriname) biedt hulp aan
Pieter van der Hijden - 27 april 2018 om 07:51

Pieter van der Hijden is een onafhankelijk consultant op het gebied van ict-for-development met als specialismen gaming, making & learning. Ik woon in Amsterdam en werk al 15 jaar ongeveer half-time in Suriname. Ik denk graag mee over uw projecten en kan mogelijk hier en daar als extern deskundige een nuttige bijdrage leveren.

In eerdere twinning-rondes ben ik als extern deskundige ingehuurd bij de projecten "Haalbaarheidsstudie Expertisecentrum Onderwijs & ICT Suriname (ECOIS)", "Actief leren" en "Digitale Kennisbank Taal en Rekenen". ECOIS bestaat nog steeds, zij het momenteel als een samenwerkingsverband van individuen (vrijwilligers).

Mijn bijdragen: mensen bij elkaar brengen, projectvoorstellen schrijven, voortgang bewaken, interventies doen, ontwikkelen en organiseren van workshops, ontwikkelen en geven van trainingen, inrichten van een digitale leeromgeving (m.n. Moodle), documenteren.

Voorbeelden van andere projecten die ik in Suriname heb uitgevoerd:

  • ontwikkelen van beleidsvoorstellen zoals een strategisch plan voor afstandsonderwijs
  • organiseren van een internationale zomerschool over gaming/simulation
  • opzetten van een fab lab (makerspace)
  • implementeren van een digitale leeromgeving (meerdere instituten), trainen van studenten, docenten, staf en management
  • ontwikkelen en leiden van STEM*-activiteiten voor kinderen op scholen, evenementen, kindermuseum enz., trainen van leerkrachten

*STEM = Science, Technology, Engineering, Mathematics; in Suriname vaak uitgebreid met tot STREAM, dat is incl. toevoeging Reading en Arts.

Pieter van der Hijden (pvdh@sofos.nl, +31 624566033) - Sofos Consultancy Amsterdam (www.sofos.nl) - ECOIS (www.ecois.sr)