Digitaal prikbord

Wij bieden u graag de mogelijkheid om een geschikte twinningpartner te vinden voor uw beoogde project. U kunt op deze pagina een verzoek plaatsen voor het vinden van een twinningpartner middels de onderstaande button. In de tekst kunt u de inhoud van uw project beschrijven en aangeven naar wat voor partner u op zoek bent. Vergeet niet na het invullen van de tekstvelden uw bericht in het daarop volgende scherm te "Publiceren" (button onderaan).

Project voor het basisonderwijs (filosofie & natuur)
Heleen Eshuis - 17 december 2014 om 09:18

Wij zijn op zoek naar een partner in het basisonderwijs of cultuurinstelling. Doel is om te leren over elkaar en om elkaar te versterken in de omgang met de kinderen waarbij filosoferen een middel is.

Vanuit het principe 'vreedzame school' willen we een filosofie project op school doen. Centraal staat onze relatie met elkaar, onze relatie met de natuur en onze toekomst.

thumb_p_egoeco_629
Opstarten HBO opleiding tot ondernemer
Derrick Boldewijn - 16 december 2014 om 17:40

Op zoek naar partners die ervaring hebben met het opstarten van HBO opleidingen. Doel van dit project is om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling dmv het stimuleren van ondernemerschap in Suriname

Seniorenburgers in Suriname fysiek en mentaal activeren
Lydia Burleson en Waldy Neijhorst - 15 oktober 2014 om 10:19


Wij zijn op zoek naar een twinningpartner, om seniorenburgers fysiek en mentaal meer te kunnen activeren. Voor meer informatie van het reeds bestaande initiatief : www.hetblauwenest.com

Tienerouder project te Lelydorp in Suriname
Lydia Burleson en Waldy Neijhorst - 15 oktober 2014 om 10:16


Wij zijn op zoek naar een twinning partner, voor de realisatie van een project voor de opvang en begeleiding van tienerouders in Suriname. Het uiteindelijke doel is: Weerbaar en economisch onafhankelijk maken van de tienerouders.

Project: "Powa gi yonguwan" (Vaktrainingen en baan garanatie vroegtijdige schoolverlaters)
Stg. Vonzell - 12 augustus 2014 om 17:31

Vaktrainingen en baan garanatie voor vroegtijdige schoolverlaters. Stg. Vonzell biedt momenteel aan 17 meisjes en 14 jongens(vroegtijdige schoolverlaters) vaktrainingn, stage en baangarantie voor minimaal 3 maanden. Gedurende dit project zijn er coaches die de jongeren begeleiden. Ook bieden wij 40 uren basiclife skills en 30 uren pre-employment trainingen. Wij zijn op zoek naar een partner die samen met ons dit project willen continueren.

kinderopvang
Akewaje James B.Sc. - 21 maart 2014 om 10:24

Er is door de jaren heen een groei van gezinnen geconstateerd die afhankelijk zijn van een dubbele inkomen. Van deze gezinnen zijn 35000 ambtenaren(single ouder/ partners).Dit fenomeen heeft nl ook ervoor gezorgd dat kinderen vaak alleen thuis zijn of met vreemden met alle nare gevolgen van dien. Hierdoor is ook de behoefte gecrieerd voor proffecionele daycare centers. Er zijn meer dan 30 ondernemingen binnen paramaribo in deze branche onder de vergrootglas genomen en het blijkt dat de waare aard voor bestaan commercieel gelieerd is. Erger nog de betere “daycare centers” lijken iets te zijn dat alleen door kapitaalkrachtigen kunnen worden veroorloofd. Kinderen die vaak alleen en zonder begeleiding meer dan de helft van hun normale dag moeten doorbrengen zijn vaak onhandelbaar. Verder brengt dit probleem met zich mee dat kinderen vaak onderdeel worden van geweld, diefstal en alle andere negatieve zaken die vermeden kunnen worden als er meerdere daycare centers bestaan waar ouders hun kinderen zonder twijvels kunnen achterlaten, tegen een redelijke vergoeding en verzekerd zijn dat het kind begeleid(huiswerk maken etc) en inderdaad opgevoed word.

Er zijn organisaties als Remas die het op zich nemen kinderen van gezinnen met werkende ouders onder hun bescherming te nemen, maar zelf zijn zij afhankelijk van subsidies van de overheid. Met de komst van onze DAYCARE zal er voor kinderen van 2-12 jaar gezorgd worden.

Technische vakcursussen in Suriname
Stichting PPB - 10 maart 2014 om 15:47

Ik ben op zoek naar partners (bedrijfsleven en instituten) in Suriname die de mogelijkheid willen bieden aan naar Suriname terugkerende dan wel gepensioneerde vakmensen uit Nederland om vakcursussen te geven.

Het gaat vakmensen die terug willen keren naar hun geboorteland Suriname en die hun opgedane kennis en ervaring willen delen en overdragen aan de Jeugd.

praktijkonderwijs in Suriname
Elisabeth Dalen - 7 maart 2014 om 17:36

Wij zijn opzoek naar een partner in Suriname en Nederland,  waarmee wij kunnen samen werken om jongeren in Saramacca praktisch gericht onderwijs te bieden. Het praktijkonderwijs ondersteund jongeren die liever met hun handen leren.

Stichting Dora Enterprise wil starten met het project www.daretodream.nl

Contact gegevens Sranantongo cursus.
F.Dorder - 28 februari 2014 om 14:59

Stuurgroep Sranantongo zoekt naar Twinningpartners in Suriname, die zich willen aansluiten bij het project Sranantongo cursus voor personen uit Nederland die in Suriname moeten werken, stage lopen of wetenschappelijk onderzoek moeten doen. Het is handig als deze personen de Sranantongo taal kunnen spreken, zodat zij vooral in het binnenland van Suriname gemakkelijk met de plaatselijke bevolking kunnen communiseren.

heb je interesse, maak dan contact met ons;

i.f_dorder@online.nl

Sranantogo cursus
I.F.Dorder - 27 februari 2014 om 16:43

De Stuurgroep Sranantongo wil binnenkort sarten met een cursus Sranantongo "( Surinaams)'. Wij richten ons vooral op personen, die van plan zijn naar het binnenland van Suriname te gaan, want dan is dit de taal bij uitstek om met de plaatselijke bevolking te communiseren. Wij zoeken daarom geschikte Twinningpartners die hierbij kunnen aansluiten.