Digitaal prikbord

Wij bieden u graag de mogelijkheid om een geschikte twinningpartner te vinden voor uw beoogde project. U kunt op deze pagina een verzoek plaatsen voor het vinden van een twinningpartner middels de onderstaande button. In de tekst kunt u de inhoud van uw project beschrijven en aangeven naar wat voor partner u op zoek bent. Vergeet niet na het invullen van de tekstvelden uw bericht in het daarop volgende scherm te "Publiceren" (button onderaan).

Specialistische zorg en begeleiding in Su voor NL
Ramon C. Vrede - 26 maart 2016 om 08:48

Stichting WJ maatwerk en WJ maatwerk BV zoeken partners voor het begeleiden en verzorgen van wajongeren en gepensioneerden van NL in Suriname. Wajongeren die in NL als door elke instantie en of begeleidings project zijn "uitbehandelt" in Suriname laten begeleiden door specialisten die NL geschoold zijn en NL en SU ouderen die hun een vak leren: fietsen maker; meubel bouwers; auto monteurs ... Wij zijn op zoek naar bedrijven bij wie wij onze clienten kunnen plaatsen. Na terug keer in NL worden de wajongeren opgevangen door onze werk en leer bedrijven zodat ze de stappen die zij hebben gemaakt in Su in NL kunnen voortzetten.

Twinningpartner Loketronde 3
Stg.FOB - 22 januari 2015 om 18:21

Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (Stg. FOB), welke tot doel heeft, bij te dragen aan het wegwerken van de sociaal-economische achterstand van de, in het binnenland van Suriname woonachtige leefgemeenschappen vallende onder het traditioneel gezag, werd in het jaar 2003 opgericht.

Middels identificatie en implementatie van projecten welke aansluiten op de behoeften van de doelgroep en passen binnen hun prioriteitsinstelling, levert Stg.FOB een bijdrage aan het opbouwen van zichzelf bestendigende landelijke economieën in deze rurale gebieden.

De Stichting voert gemeenschapsontwikkelingsprojecten uit binnen de prioriteitsgebieden: nutsvoorziening (water en electriciteit), ondernemerschap, capaciteitsversterking, landbouw en ruimtelijke ordening.

In het kader van de Twinningfaciliteit loketronde 3, is de Stichting op zoek naar een partner. Reacties  sfob@sr.net

CommunityTennisSuriname
S. Veerman - 12 januari 2015 om 09:33

Stg. CommunityTennisSuriname (CTS) heeft ten doel: het bevorderen en leveren van een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van zowel de tennissport in Suriname als lokale gemeenschappen door middel van tennisactiviteiten gericht op minder kansrijke-en arme kinderen en gemeenschappen.

CTS zoek een Nederlandse twinningparter om samen te werken.

Stichting de Cederboom school zoekt Nederlandse partner
Sanson Ogenio - 6 januari 2015 om 15:38

Stichting de Cederboom is de grootste Nederlandse basisschool in Paramaribo en stelt zich ten doel om Nederlands onderwijs van hoge kwaliteit te verzorgen aan Nederlandstalige kinderen wonende in Groot Paramaribo in een voor alle betrokkenen veilige omgeving, vanuit een lerende organisatie. Wij zoeken een basisschool in Nederland voor een samenwerkingsproject op het gebied van ICT. Wetenschap en Techniek wordt in 2020 een verplicht schoolvak en ICT neemt een belangelijk plaats in het onderzoekend en ontwerpend leren. Wij zoeken een partner die al actief is op dit gebied en ons hierin kan begeleiden door middel van uitwisselingen van mensen en door inzet van ICT, met name social media.

Project voor het basisonderwijs (filosofie & natuur)
Heleen Eshuis - 17 december 2014 om 09:18

Wij zijn op zoek naar een partner in het basisonderwijs of cultuurinstelling. Doel is om te leren over elkaar en om elkaar te versterken in de omgang met de kinderen waarbij filosoferen een middel is.

Vanuit het principe 'vreedzame school' willen we een filosofie project op school doen. Centraal staat onze relatie met elkaar, onze relatie met de natuur en onze toekomst.

thumb_p_egoeco_629
Opstarten HBO opleiding tot ondernemer
Derrick Boldewijn - 16 december 2014 om 17:40

Op zoek naar partners die ervaring hebben met het opstarten van HBO opleidingen. Doel van dit project is om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling dmv het stimuleren van ondernemerschap in Suriname

Seniorenburgers in Suriname fysiek en mentaal activeren
Lydia Burleson en Waldy Neijhorst - 15 oktober 2014 om 10:19


Wij zijn op zoek naar een twinningpartner, om seniorenburgers fysiek en mentaal meer te kunnen activeren. Voor meer informatie van het reeds bestaande initiatief : www.hetblauwenest.com

Tienerouder project te Lelydorp in Suriname
Lydia Burleson en Waldy Neijhorst - 15 oktober 2014 om 10:16


Wij zijn op zoek naar een twinning partner, voor de realisatie van een project voor de opvang en begeleiding van tienerouders in Suriname. Het uiteindelijke doel is: Weerbaar en economisch onafhankelijk maken van de tienerouders.

Project: "Powa gi yonguwan" (Vaktrainingen en baan garanatie vroegtijdige schoolverlaters)
Stg. Vonzell - 12 augustus 2014 om 17:31

Vaktrainingen en baan garanatie voor vroegtijdige schoolverlaters. Stg. Vonzell biedt momenteel aan 17 meisjes en 14 jongens(vroegtijdige schoolverlaters) vaktrainingn, stage en baangarantie voor minimaal 3 maanden. Gedurende dit project zijn er coaches die de jongeren begeleiden. Ook bieden wij 40 uren basiclife skills en 30 uren pre-employment trainingen. Wij zijn op zoek naar een partner die samen met ons dit project willen continueren.

kinderopvang
Akewaje James B.Sc. - 21 maart 2014 om 10:24

Er is door de jaren heen een groei van gezinnen geconstateerd die afhankelijk zijn van een dubbele inkomen. Van deze gezinnen zijn 35000 ambtenaren(single ouder/ partners).Dit fenomeen heeft nl ook ervoor gezorgd dat kinderen vaak alleen thuis zijn of met vreemden met alle nare gevolgen van dien. Hierdoor is ook de behoefte gecrieerd voor proffecionele daycare centers. Er zijn meer dan 30 ondernemingen binnen paramaribo in deze branche onder de vergrootglas genomen en het blijkt dat de waare aard voor bestaan commercieel gelieerd is. Erger nog de betere “daycare centers” lijken iets te zijn dat alleen door kapitaalkrachtigen kunnen worden veroorloofd. Kinderen die vaak alleen en zonder begeleiding meer dan de helft van hun normale dag moeten doorbrengen zijn vaak onhandelbaar. Verder brengt dit probleem met zich mee dat kinderen vaak onderdeel worden van geweld, diefstal en alle andere negatieve zaken die vermeden kunnen worden als er meerdere daycare centers bestaan waar ouders hun kinderen zonder twijvels kunnen achterlaten, tegen een redelijke vergoeding en verzekerd zijn dat het kind begeleid(huiswerk maken etc) en inderdaad opgevoed word.

Er zijn organisaties als Remas die het op zich nemen kinderen van gezinnen met werkende ouders onder hun bescherming te nemen, maar zelf zijn zij afhankelijk van subsidies van de overheid. Met de komst van onze DAYCARE zal er voor kinderen van 2-12 jaar gezorgd worden.