Digitaal prikbord

ZomerOndernemer
Harry Bakker - 24 april 2018 om 10:39

Twinningpartner in Suriname gezocht

ZomerOndernemer is een project waarbij jongeren van 15 tot 22 in de zomervakantie geholpen worden bij de opstart van een eigen bedrijf. In Nederland wordt in 2018 ZomerOndernemer voor de 9e keer in 14 regio's georganiseerd. ZomerOndernemer heeft in 2015 de EEPA prijs gewonnen voor het stimuleren van ondernemerschap onder jongeren.

Graag zouden wij ZomerOndernemer door middel van de Twinningsfaciliteit willen exporteren naar Suriname. Wij zijn op zoek naar een Twinningspartner die in Suriname het project kan uitvoeren. Voor ZomerOndernemer leiden wij trainers een coördinatoren op in Nederland zodat in een regio het project zelfstandig kan draaien. Dat zou ook mogelijk zijn in Suriname.

ZomerOndernemer houdt in dat jongeren onder begeleiding tijdens de zomervakantie een eigen bedrijf starten en worden getraind en in contact worden gebracht met het bedrijfsleven door te gast te zijn bij het bedrijfsleven. De methodiek gaat ervan uit om deelnemers uit te dagen om hun gevoel van eigenwaarde, creativiteit en ondernemende vaardigheden te ontwikkelen.

ZomerOndernemer heeft twee doelstellingen: 1. Jongeren kennis laten maken met het ondernemerschap en 2. het ontwikkelen van een ondernemende(r) mindset (gedrag) bij jongeren. Daarbij streeft ZomerOndernemer naar een vergroting van de (financiële) zelfredzaamheid van jongeren.

Zie ook onze website voor meer informatie: www.zomerondernemer.nl


24 april 2018 om 14:10

Hallo,

Wij zijn van Stichting Okanisie Pikien en wij werken in het district Marowijne in Suriname. Wij zijn een CBO dus een kleine organisatie dat werkt met de lokale gemeenschap.

Wij zouden graag met u verder willen praten over de mogelijkheden. Wij hebben eerder meegedaan aan UTSN 2 met 2 succesvolle projecten op het gebied van Onderwijs & opleiding.